Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 41-годишна жена

...
    Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 41-годишна жена
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини майката на битото осиновено дете в Пловдив

    Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинена 41-годишна жена с букви А. М., предизвикала тежка телесна щета на дете, осиновено от нея, съобщи БНР.

От прокуратурата прецизират, че вечерта на 23 септември в болница е постъпило момиче на 1 година и 9 месеца, с контузии по главата и тялото, синини и следи от ухапвания. Детето е било доведено от неговата майка, която се грижи сама за него.

След осъществени прегледи и проучвания, с оглед откритите травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на тел. 112.

Незабавно е почнало следствие за определяне на фактическата конюнктура по случая – разпити на очевидци и други Заради спорни данни са били назначени експертизи за определяне на психологичното положение на майката и на телесните повреди на детето.

Първоначалните доказателства сочат, че контузиите по тялото на момиченцето са нанесени от дамата.

Предстои да бъде направено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да откри типа и характера на телесните повреди и най-много механизма на тяхното причиняване. Назначена е и сложна правосъдна психиатрична и психична експертиза на майката, чието умозаключение се чака да бъде направено на следващия ден.

По случая е извършена преписка с отдел " Закрила на детето " и обществените служби в гр. Пловдив.

Жената е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Пловдив ще желае " задържане под стража " по отношение на нея.  
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР